LanaKortie Politiikan sivuja

Kaikki blogit puheenaiheesta Puheenvuoron blogit

Laatumedia, valtamedia ja valemedia - mitä ne ovat?

Oman aikamme ihminen suuttuu, jos hän ei voi jotain lukemaansa kommentoida. Monet sanovatkin suoraan  etteivät he lue mitään, mitä ei saa kommentoida. Uuden Suomen Puheenvuorossa tällaisia mielipiteitä näkee usein. Suhtautuvatko kansalaiset samalla tavalla myös uutisiin ja koko mediaan yleensäkin?

Ehkä, koska jopa Yle avasi suurimman osan uutisistaan kommentoinnille. Perässä tullaan, sanoi vanha media Suomi24 palstalle.

“Maan vaikuttavin blogipalvelu”

Otsikon mukaisesti sanotaan Puheenvuorosta. Mielestäni se on totta, ainakin lukijamäärillä mitattuna. Lukijoita blogini jutuilla on ollut jutusta riippuen jopa tuhansia, joskaan parintuhannen raja ei taida olla koskaan ylittynyt. Ei taida mikään muu alusta, Blogger tai Wordpress moiseen pystyä, vaikka niitä listataankin esimerkiksi Oikotieto.fi -palvelussa.

Millä kriteereillä toimitus tekee poiminnat ?

Olisin kiinnostunut , ja moni muukin varmaan, että minkälaisilla kriteereillä toimitus nostaa tietyt blogit toimituksen poiminnoiksi.

Otan esimerkiksi oman blogini 14.4 otsikolla kumpi on arvokkaampi rikkaus, joka johti vilkkaaseen mielipiteiden vaihtoon palstalla. Nyt esim on toimitus nostanut esille KD:n vaalitulosta käsittelevän jutun. Asetan kyseenalaiseksi sen painoarvon ja kiinnostavuuden valtakunnan tasolla. Toiseksi, nytkin siellä on roikkunut eräs blogi, jota on kommentoitu kaksi kertaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä