LanaKortie Politiikan sivuja

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmapuolustus

40 hävittäjää ja miljardi ohjuspuolustukseen versus 64 hävittäjää

Vihdoinkin joku (prof. Roope Uusitalo) uskalsi kyseenalaistaa hävittäjien määrän. Suomi velkaantuu.
- Onhan ilmatorjunnan eversti Ahti Lappi kylläkin kyseenalaistanut jo pitkään (kuva tilaisuudesta eduskunnan Kansalaisinfosta, koollekutsuja Tom Packalen).

Kirjoitan samasta motiivista lähtien kuin Uusitalo: Suomi velkaantuu.

Myös Venäjän strategiset sotilaskohteet on helppo selvittää tarkasti

Olen saanut paljon palautetta, kun satuin julkaisemaan kahdessa joulukuisessa blogikirjoituksessa valokuvia ja tarkkoja sijaintitietoja Suomen strategisesti tärkeistä sotilaskohteista.

Hävittäjähankinta hiljaisuuden vallitessa?

 

Hävittäjähankinta näyttää tapahtuvan kaikessa hiljaisuudessa ilman sen analysointia, mikä merkitys hävittäjillä on Suomen puolustukselle, ja miksi ylipäätään hävittäjiä ollaan hankkimassa. Hävittäjien tarve on aksiooma, jota ei edes analysoida.

 

Keskustelu olisi kohta aloitettava, koska miljardeja ollaan heittämässä hukkaan, samalla kun hyvinvointiyhteiskuntaa ollaan ajamassa alas vedoten velkakriisiin tai kestävyysvajeeseen ym.

 

Siis.....

 

Itärajan heinäkuinen drone-ilmatilaloukkaus jäi ilmavalvonnaltamme huomaamatta

Yle uutisoi viime tiistaina, että Kaakkois-Suomen rajavartioston rikostorjuntayksikkö ja tulli tutkivat Lappeenrannan Penttilän kylässä viime heinäkuussa tapahtunutta savukkeiden salakuljetusta. Erikoiseksi salakuljetusyrityksen tekee se, että savukkeita - yhteensä 45 kartonkia -  yritettiin tuoda Suomeen itärajan yli ilmateitse dronella (Yle 28.11.2017).

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä