*

LanaKortie Politiikan sivuja

Kaikki blogit puheenaiheesta Gmo

Geenimuuntelu vai tavanomainen jalostaminen?

Maanviljelyksen aloittaminen ja sitä kautta ruoantuotannon moninkertaistuminen oli kansojen valta-aseman ultimaattinen syy. Ihmisen levitessä ympäri maapalloa, ensin metsästäjä-keräilijöinä, sitten ruoantuottajina, johti kansojen eriarvoistumiseen, jonka jälkiä näemme vielä nykyisissäkin yhteiskunnissa. Eri maanosissa luonto antoi ihmiselle vain sen mitä siitä irti sai.

Kuka teistä sekoitti kahviini jotain ?

Katselin kaikessa rauhassa uutisvirtaa ja näin yllättäen Arvostetun, Aurinkoisen ja Kaikkien Rakastaman Pääministerimme Sipilän kuvan. Samalla alkoi kahvilisä vaikuttamaan leikkamattomina ylityöprosentteina. Taisi samalla tulla lomarahatkin yhteen syssyyn. Tietysti leikkaamattomina.

 

YliRakastetun Pääministerin aivokuori tehotuotettuine kuorrutuksineen toi mieleen GMO-Soijapavun!

 

Tähän omituiseen aivoitukseen löysin pöytälaatikkoon hylätystä blogikirjoituksesta selityksen:

 

VENÄJÄSTÄ, EU:STA JA USA:N VAPAAKAUPASTA

Tässä palautetaan historian katselmukseen

sekä tsaarillisen venäjän että Kommunistisen venäjän suomelle tarjoamiin hyötyihin.

Paasikiven-Kekkosen linjana tunnettu puolueettomuus ja sotilaallinen liittoutumattomuus oli valtiollisen itsenäisyytemme Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan kulmakivi.

Geopoliittinen asemamme suuren valtion, Venäjän luoteisena naapurina tuli aina muistaa.

Pahimpana pidettiin tilannetta, jossa suomesta tulisi suurvaltojen taistelukenttä.

Asia on (geenimuunneltu) pihvi

Kansalaiset ovat ottaneet kevään aikana yhteyttä geenimuuntelua koskevien EU -säädösten vuoksi. Huoli on suuri. Nyt on sopiva hetki selventää ja avata geenimuuntelua koskevan EU -lainsäädännön tilaa.

Hyväksyimme tänä keväänä parlamentissa säädöksen, joka antaa jäsenmaille toimivallan sallia tai rajoittaa muuntogeenisten organismien (GMO) viljelyä omalla alueellaan. Suomi voi tämän myötä itse päättää, salliiko se viljelyn alueellaan. Niiden valtioiden, jotka sallivat GMO -viljelyn, täytyy huolehtia, että geenimuunnellut kasvit eivät pääse leviämään muiden jäsenvaltioiden alueelle.

Tekijänoikeudet ja patentit ovat ihmisoikeuksien vastaisia

Yle nostaa sinänsä ihan ansiokkaasti esille patentoitavien siemenien tuottamat ongelmat ruuantuotannolle tämänpäiväisessä artikkelissaan "Kuka omistaa siemenet – suurteollisuus vai ihmiskunta?"

Jutun analyysi jää kuitenkin puolitiehen. Miksi täsmälleen ottaen me olemme tilanteessa, jossa muutamat tahot ovat saaneet kontrolliinsa merkittävän osan koko maailman ruuantuotannosta?

Nationalistit vs. globalistit

Nykypäivänä jaottelu oikeistoon ja vasemmistoon alkaa olla vanhentunutta politiikassa.

Kansallinen Kokoomuskaan ei ole enää pitkään aikaan ollut kansallinen, vaan liberaali federalistipuolue.

Koti, uskonto ja isänmaa? Noista avainsanoista on tultu kokoomuksessa kauas sukupuolineutraalin avioliittolain, Euroopan unionin ja maahanmuuttohypetyksen kokoomuslaisuuteen.

Jäljelle on jäänyt tämä asettelu: nationalistit vs. globalistit.

Nationalistisena valtiona saisimme itsenäisesti päättää, ketkä otamme sisään ja ketkä pidämme täällä.

Eduskuntavaali 2015 listaus

Arvoisat kansalaiset, medborgare. Tämä lista kattaa 2015 vaaliteemaa josta on monelle tärkeä. Olen käynyt monena ilta läpi KAIKKI kansanedustajat, jotka 

ovat vastanneet YLE:n vaalikoneeseen. Sieltä valikoisin 3 kysymystä prioriteetiksi jotka ovat yhteiskunnallisesti tärkeitä minun ja monen mielestä.

Eli eka on Verkkovalvonta. Mikä on verkkovalvonta? Sanotaan näin lyhyesti, että STASI ja NSA on aikalailla kitkeytettyä samaan kategoriaan.

Geenimuunneltu ruoka on ihanaa ja se pelastaa meidät kaikki

Yle kysyi vaalikoneessa, onko geenimuunneltu ruoka turvallista. Tämä on aika absurdi kysymys, koska todellisuudessahan kyse ei ole mielipideasiasta, vaan faktoista. Fakta on, että geenimuunneltu ruoka on turvallista ja ollut sitä läpi historian. Muuntogeenit eivät voi siirtyä GMO-ruoasta ihmisiin sen enempää kuin ihminen muuttuu perunaksi, jos hän syö pottumuusia. GMO-ruoan turvallisuus on tutkittu tieteellisesti.

Geenimuuntelusta kevään kuuma poliittinen kysymys

Euroopan parlamentti on hyväksynyt säännöt, joiden mukaan jokainen EU-maa saa itse päättää, salliiko se geenimuunneltujen kasvien viljelyn.

Uudet säännöt antavat jäsenvaltioille mahdollisuuden kieltää muuntogeenisten organismien (GMO) viljely muista ympäristöpoliittisista syistä kuin Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen (EFSA) arvioimista terveys- ja ympäristösyistä johtuen. Päätösvastuu GM-viljelystä siirtyy siis itse jäsenmaille.

 

Geenimuuntelun ongelmallisuus

Vaikea puolue - Osa 2

Kirjoitin 15. kesäkuuta, miksi Vihreät on vaikea puolue äänestäjille. Pahanilmanlintu, joka ei lupaa yhdeksää hyvää ja kymmentä kaunista vaan päinvastoin ennustaa huonompia aikoja. Vihreät eivät anna edes syyttää ongelmista muita, vaan vastuu on kannettava ihan itse.

Mutta on Vihreät haastava puolue vihreällekin, ainakin jos on tutkijan ja insinöörin maailmankuva, kuten minulla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä